PRIVACY POLICY marella.com

WHY THIS NOTICE

 

This privacy policy (the “Privacy Policy”) is intended to assist you in understanding what information we gather when you visit this Website and other websites of our brands, (collectively “Websites”), whether you are a registered user or not, and to describe how we use that information. If applicable, this Privacy Policy describes also how we process the information you may provide us or we collect about you, when you visit our boutiques managed directly by us or our affiliates (“Boutiques”) or the points of sales operated by our business partners (“Points of Sales”), or in the context of any other contacts you may have with us. This policy in supplemental to any other information you may have been provided in those other circumstances.

 

 

 

These documents provide you with important information about the following:

 

1.      PROCESSING OF PERSONAL DATA

 

2.      PERSONAL DATA WE COLLECT

 

3.      HOW WE USE PERSONAL DATA

 

4.      HOW WE SHARE PERSONAL DATA

 

5.      CHILDREN'S PRIVACY

 

6.      STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA

 

7.      SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA

 

8.      RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES.

 

9.      CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS.

 

10.    DATA RETENTION

 

11.    OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES.

 

12.    LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS.

 

13.    DATA CONTROLLER –DATA PROTECTION OFFICER-  AND HOW TO CONTACT US 

 

14.    UPDATING THIS POLICY - NOTICES.

 

ACCEPTANCE

 

By visiting the  Website, using its services or, otherwise by interacting with us, our Points of Sales, Boutique and/or Websites, you acknowledge that you have read and understand this Privacy Policy and you agree that we may collect, use, store, transmit and disclose the personal data we collect through the Websites, Boutiques and/or Points of Sale in accordance with this Privacy Policy. Unless you already registered with us, we may ask you to opt-in (e.g., ticking a checkbox) if we deem it appropriate to safeguard your rights or if so required by the applicable laws. If you do not agree to the terms of this Privacy Policy, please do not visit this Website, create an account and do not otherwise use or submit personal data to this Website, or do not opt-in when this option is offered to you pursuant to the applicable laws.

 

1. PROCESSING OF PERSONAL DATA

 

When we use "Personal Data" in this Privacy Policy we refer to any information enabling us to identify you (or a third party whose personal data you provide us) directly or indirectly including any information incidental to the purchase of goods or services; or that you chose to communicate to us or share with us, or third parties, while using the Websites or at Points of Sales . We will process the personal data in accordance with the General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 “Reg.(EU) 2016/679” and with the legislation of the country where data should be collected, if applicable. We reserve the right to carry out additional processing as required by law or as part of a criminal or other investigation or proceedings.

 

2. PERSONAL DATA WE COLLECT

Source of Data

We collect personal data from you only when you voluntarily provide us with this information, such as:

Branded Websites distributing our products: when placing an order through the Website(s) , as a “guest”; establishing an account or modifying your account; by setting up a wish list; entering a contest, sweepstakes or promotion; searching on the Website; contacting us with a comment or question; signing up to receive email newsletters and updates regarding our latest products and services, boutique openings, events or promotions; or requesting to receive an order confirmation, shipping confirmation or other alerts;

 

Our Boutiques and Points of Sales: when filling in our customer card, during informal chats when you visit our Boutiques or Points of Sales, interact with us, or purchase merchandise;

 

Events: when participating to our events, surveys and market researches, challenges, and other promotions, also online, e.g., minisites that we run on third party social networks such as Facebook;

 

Our customer services: when asking for assistance, special services or aftersale care;

 

E-mail, text and other electronic messages.: when communicating between you and us.

 

If you provide us with personal information of third parties (e.g., your family members, other customer or prospects of us), you should make sure that said third parties are informed and authorized the use of their data as described in this Privacy Policy.

 

Types of Data

We may collectand use different types of personal data depending on the specific purpose we have, as described below:

 

personal details, such as name, surname, gender, age/date of birth, country of origin, and other personal details as allowed by applicable laws;

contact details, such as address, email address, phone number, mobile number, fax number (if any), and other contact details as allowed by applicable laws;

payment details, such as payment instrument (credit card, debit card) if applicable, passport number when required for tax or anti money laundering reasons;

sales related information, such as date, products or services provided, place of purchase, product codes, amount, total of sales, VAT number, complaints, returns, refunds and other sales related information as allowed by applicable laws;

habits and profiles, such as data regarding your purchases (purchase history including, boutique where the sale takes place, type, quantity and price of the products purchased by you), information related to customer relationship management activities and initiatives (date and categories of said actions as performed or to be performed and results of said actions), shopping habits and preferences (wish list, preferred categories of products, colour, style, other brands purchased, most visited countries, how you knows our brands, sizes, notes regarding purchase habits or special needs stated by you – i.e. preferred materials), other information (job related information, education, hobbies and lifestyle activities) as allowed by applicable laws; and

family related information, such as marital status, anniversary date, number of children, children related information and other family related information as allowed by applicable laws.

 

3. HOW WE USE PERSONAL DATA

 

Personal data may be used for the following purposes, depending on the specific circumstances in which you interact with us.

 

3.1       For online and in-store sales (by the local Boutique/Point of Sale at which you make your purchase or the local website vendor as identified in the Terms of Sale of your online purchase)

 

Your personal data provided by you or collected when you make any purchase, regardless as a guest or registered user, i.e. basic personal details, contact details, data regarding your purchases, fiscal data, payment details, sales related information, and any other data strictly necessary for the delivery of products, will be used:

 

to manage, administer and process your purchase of our products, sale and post-sale services, e.g. administrative activities, accounting, returns, warranties, tax free refunds if applicable, fraud prevention, communicating with you, including by e-mail, for any problem relating to the handling of the order or to subsequent requests relating to the order;

to comply with obligations imposed by laws, regulations or EU legislation (including anti-money laundering laws) and to establish or defend a legal claim.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your purchase.

 

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to comply with the contractual and legal obligations.

 

For specific purposes for which it was volunteered

Your personal data provided by you or collected when you ask for a specific service (e.g., registering your account on our Websites, handling complains, asking for information) i.e. personal details, contact details, data strictly necessary for follow-up your request, will be used

 

to provide the services you requested (e.g., operating the processes of registering your account, managing authentication on the Website, operating your accounts, assisting you, and handling any complaints, handling wish lists, follow up to any question or contact request you may submit to us, also through our customer care service);

to manage newsletter subscription if you are not also registered with us.

Providing your personal data for the purposes above is necessary; denial thereof would make it impossible to complete your request.

 

Unless otherwise required to comply with local applicable laws, data may be processed for these purposes without seeking your consent because this is necessary to follow up your request.

 

For CRM purposes if you register with us

Your personal data provided by you filling in our forms or collected when you visit our Boutiques, Points of Sales or Websites and you interact with us, i.e. personal details, contact details, data regarding your habits and profile, family details, will be entered into our centralized CRM:

 

to offer you with promotions, discounts, and other tailored services, and send you newsletters, other marketing and commercial communications on products, services and invitations to events about our brands (either organized by us or our distributing chain), surveys and researches, market analysis, invitation to contests, sweepstakes or promotions and other initiatives for registered customers or contacts of our brands (“marketing”). We may use traditional (postal mail, and phone) and/or digital and automated (e-mail, SMS, MMS, telephone and other digital channels, e.g., social media) contact means, and may send you these communications based on your profile, if you agreed to our profiling (see point 3.3.b) below);

to analyze your contacts with us, interests, preferences and purchase habits, and create individual or aggregated profiles based on that, to work out how to provide you with a better service, including to provide you with a customized sales experience in any and every Boutiques and Points of Sales in Italy and abroad (“profiling”). We may use the personal data also to create clusters and conduct market and statistical analyses directed at identifying products and/or services of interest to the customers of our brands and to improve our services (including the Websites). We will combine your data collected on the Websites with information that we may have obtained through your interaction with the sales persons at the Boutiques and/or the Points of Sales. The processing for the personal data for profiling is carried out in compliance with the guarantees and measures set by the applicable law.

Your data entry into the CRM system is optional and free (based on your selective opt-in) and only if you provide your personal data for both the purposes of marketing and profiling under points 3.3.a) and b), or one of them. You may unsubscribe or opt-out at any time (see point 8 below). Denial to provide your personal data for both or one of these CRM purposes does not prevent you, in any way, from using our the services or making your purchases, but we will not be able to inform you on the marketing initiatives and events described above and we could not understand your interests and offer you a more personalized shopping experience.

 

4. HOW WE SHARE PERSONAL DATA

 

We share your personal data collected with our affiliates, distributors, and franchisees, including those located in other countries, and with other companies that provide services on our behalf (as further described below), whether upon our direction or the direction of a third party .We will only provide those companies and organizations the personal data required to deliver the services and will prohibit them from using that personal data for any other purpose.

 

4.1       Sharing with data processors

 

When you purchase our products or use our online sale services your personal data may be shared by the e-commerce vendor of this Website with selected third parties who provide services to the vendor, including those that fulfill orders, ship products, process credit and debit card payments, and anti-fraud controls.

 

Your personal data may be shared with third parties to monitor and analyze Website activity, host Website content, provide technical and organizational services functional to the purposes above, maintain our customer database, assist in marketing and administer emails, market analysis, surveys, contests, sweepstakes or promotions.  Such third parties may have access to, store and process your personal data to provide those services on our behalf, which may occur in Italy, your country or abroad.  Our service providers are not authorized to use personal data for any purpose other than to provide the contracted services.

 

Our affiliated companies operating our brand business locally in Italy and in the other countries or online  and our business partners (franchisees, distributors) operating the Points of Sales or the online sales on their websites will process your personal data for the CRM purposes as data processors upon our instructions

 

4.2       Sharing with other third parties

 

Your personal data may need to be shared with companies providing payments management, and anti-fraud controls acting independently as data controllers, for providing you with the online sales services.

In case of any asset or corporate operations (e.g. merger or acquisition, our reorganization or liquidation), customer data will likely be one of the transferred assets and we may share them with any of our legal successors, to the extent permitted by law based on our legitimate interest.  Your personal data will remain subject to any pre-existing privacy policy unless you agree otherwise.

We may also disclose your personal data to third parties (i) when required by a law of the EU or of a Member State (ii) in response to legal proceedings; (iii) in response to a request from a law enforcement agency under legitimate basis; or (iv) to protect our rights, privacy, safety or property, or the public.

Moreover, to the extent permitted by law, we may also communicate personal data to third parties in the event of a complaint about your use of the Website and, where we deem it necessary to investigate, prevent or take measures regarding illegal activities, suspected fraud, or where we believe, at our sole discretion, that your use of the Website is incompatible with the terms of the Website.

The full list of data processors appointed and of the third parties to which data are communicated can be obtained  at the contact point below (point 13).

 

5. CHILDREN'S PRIVACY

 

This Website is a general audience site; however our services are intended for people aged 18 years or older. We do not knowingly request or collect, use and disclose personal data provided by a person under the age of 18 both online and at the Boutiques/Points of Sales. In the event we learn we have collected personally data from a child, we will delete that information.

 

If you are under this age, please do not register or proceed with the online purchase and ask an adult (i.e. your parents or your legal guardian) to proceed with the required procedures.

 

6. STORAGE, ACCESSIBILITY AND TRANSFER OF PERSONAL DATA

 

The personal data collected through the Websites is processed mainly using electronic or web means, including web analytics services hosted by servers of our selected providers both in the European Union (e.g., Germany and Ireland, for online sales transactions on our directly managed Websites) and outside the European Union (e.g., USA, for our newsletter subscription services).  In Boutiques and Points of Sales, personal data may also be processed in hard copy. In both cases, the personal data will be feeded for the CRM purposes into our centralized and secured data base stored in Italy and is managed by our Customer Relationship Managers and marketing team in Italy and abroad.

 

Personal data will be accessed, on a need-to-know and under multi-level access control tools, only by authorized staff of our Boutiques, Points of Sales and of the local e-commerce vendor (e.g. staff in the digital & IT, marketing, retail, administration, security departments). This staff engaged to be bound by confidentiality obligations and expressly appointed as person in charge of the processing, as required by the applicable law. In particular, if you agreed to the processing of your personal data for the CRM purposes, the related data may be read, amended and updated by our staff and the staff at the, Boutiques, Points of Sales and/or local e-commerce vendors (especially the sales and marketing personnel). The staff is based in Italy or abroad, and is trained and bound by confidentiality obligations. We may use them, indeed, to collect, use and disclose the data as instructed by us.

 

If we need to transfer the personal data abroad for achieving the purposes of this Privacy Policy, including where the data protection legislation differs from the one applicable in your country, we take steps to ensure that these communications happen in compliance with the European data protection standards, or other local standards in the country where we collect the data, so that your data remain secure and confidential.

 

7. SECURITY AND CONFIDENTIALITY OF PERSONAL DATA

 

We have implemented appropriate measures designed to secure your personal data from accidental loss and from unauthorized access, use, alteration and disclosure.  For example, when you provide any order information, we use Secure Socket Layer (SSL) technology, an encryption tool that provides security while transmitting this information over the Internet.  We also use firewall technology, password controls, and other technological and procedural safeguards in maintaining this Website.  Although we have implemented the above security measures for this Website, you should be aware that 100% security is not possible.  Therefore, your providing of your personal data is done at your own risk and, to the greatest extent permitted under applicable law, we shall have no liability as a result of the disclosure of your personal information due to errors, omissions or unauthorized acts of third parties during or after the transmission thereof to us. We recommend you (i) to periodically update your software for protecting data transmission over networks (for example, antivirus software) and check that your provider of electronic communication services has adopted suitable means for the security of data transmission over networks (for example,firewalls and ant spamming filters); (ii) keep confidential, and not to disclose to any else, your username and password to access to your account; and (iii) to change your password from time to time.

 

In the unlikely event we believe that the security of your personal information in our possession or control was or may have been compromised, we will notify you of that development as required by applicable law using any of the methods prescribed thereunder (by providing us with your email address, you hereby consent to receiving any such notification in electronic form through such email address).

 

8. RIGHTS IN RELATION TO PERSONAL DATA– MANAGING YOUR CHOICES

 

Your rights

At any time and free of charge, you may access your data, receive your electronic personal data in a structured, commonly used machine-readable format and transmit it to another data controller (data portability), have your data corrected, updated, changed or removed (subject to exemptions which may apply).  You may update any information you have given to us by contacting us at the addresses given below. Requests to delete your data are subject to any applicable legal and document retention obligations imposed on us.

 

If you think there is a problem with the way we are handling personal data, you have a right to file a complaint to your national and/or any other data protection authority in the EU or the EEA.

 

To exercise those rights you may send your request sending an email at infoprivacy@marella.com or regular mail at the address appearing below (point 13). When contacting us, please be sure to provide us with your name, email address, mailing address and/or telephone number(s) in order to be sure we handle your request correctly.

 

8.2       Accuracy - Keep Personal Data Updated

 

To allow us to serve you better we encourage you to regularly review and update your personal data.  If you are a registered user you may access and edit your personal data through your user account settings on the Website; otherwise you may contact us (see point 13) to assist you in updating your personal data.

 

8.3       Managing your choices in relation to direct marketing and profiling

 

If you wish to opt-out from any of the CRM purposes, marketing and/or profiling, or manage your advertising preferences, you can simply send your request to us (see point 13), or  indicated below, or manage your choices account accordingly. The same procedure applies if you wish to withdraw your consentto profiling.  

 

9. CALIFORNIA PRIVACY RIGHTS

Pursuant to Section 1798.83 of the California Civil Code, residents of California have the right to request from a business with whom the California resident has an established business relationship, certain information with respect to the types of personal information the business shares with third parties for direct marketing purposes by such third party and the identities of the third parties with whom the business has shared such information during the immediately preceding calendar year.  If you are a California resident and would like a copy of our information disclosures pursuant to such law, please submit a written request to us.  Please allow 30 days for a response.

 

10. DATA RETENTION

 

Personal data will be retained for the duration of the business relationship and for as long as  necessary for the purposes described in this Privacy Policy (e.g., if you subscribe to a newsletter, for the duration of your subscription; if you have a user account, until you close the account). Beyond this period, your personal data will only be retained to comply with our legal and regulatory obligations (e.g, for 10 years for accounting purposes; for the duration of the mandatory retention requirements for tax purposes, etc.), or to allow us to maintain evidence of our respective rights and duties.

 

Your personal data processed for the CRM purposes (points 3.3) will be retained until you close your account or you withdraw your consent to the processing of your personal data for these purposes. Personal data relating to the details of your purchases processed for profiling and marketing purposes will be retained for a limited period of time in line with the timing permitted by the applicable law; upon expiration of this time limit, the personal data will be deleted or permanently anonymized.

 

11. OUR POLICY ON COOKIES AND SIMILAR PROCESSES

 

Please consult the Cookie and Advertising Management section of the Website marella.com/cookie-policy for more information about cookies generally and how to turn cookies on and off.

 

12. LINKS, ADVERTISERS, SPONSORS & ADS

 

This  Website may contain links to our various owned or controlled websites, as well as links to third party websites. If you elect to provide your personal data on any such linked website(s), that information will be subject to such linked website's privacy policy and security practices -  including the Websites run and managed by our approved distributors, except for the data collected therein by our distributors for the CRM purposes where our privacy policy is posted - and is not governed by this Privacy Policy. You should familiarise yourself with these other privacy policies , as we are not responsible for, and have no control over, the information submitted to, or collected, used, disclosed or otherwise processed by third party websites.

 

13. DATA CONTROLLER - HOW TO CONTACT US

 

For the purpose of this Privacy Policy and the data processing described therein please note that “We” “our”, “us” "Company" is Max Mara Fashion Group S.r.l. with registered place of business in Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Turin, Italy.  As holding company and ultimate owner of several brands through its affiliates including "Max Mara", the Company is the data controller (as defined under the Reg.(EU) 2016/679) of the data collected at the Boutiques, Points of Sales and/or on the Websites in Italy and abroad for the CRM purposes under points 3.2 and 3.3 . The Company appointed a Data Protection Officer who may be addressed with queries and may receive claims about the processing of personal data for CRM purposes. The Data Protection Officer may be reached at  Via Pietro Giannone 10, 10122 Turin (Italy), email: dpo@mmfg.it.

 

The data controller of the data collected at the local Boutique, Point of Sales and/or on the local Website for the sales related purposes under point 3.1 is the Marella Boutique, Point of Sales or online store at which you make your purchase and/or which has collected the data. The local vendor may be required to process your personal data in accordance with the data protection rules applicable in the country where it is based. Nevertheless, except in case of any conflicting mandatory rule applicable in that jurisdiction, the local vendor is committed to process your personal data according to the principles declared under this Privacy Policy.

 

14. UPDATING THIS POLICY - NOTICES

 

We reserve the right, at our discretion, to change, modify, add, or remove portions of this Privacy Policy at any time by posting such revised Privacy Policy on this page of the Website and updating the “Last Modified” date below.  It is your responsibility to review this Privacy Policy from time to time to take notice of any changes we made.  In some cases, we may provide additional notification of material changes to this Privacy Policy by adding a statement on the homepage of this Website or, for registered users, by sending a notification email or by adding a statement on their account page.  By accepting such revised Privacy Policy through a “click accept” in such notification email or account page statement (made available when required to comply with the applicable laws), or by completing a purchase on the Website or in any stores after this Privacy Policy has been revised, or, otherwise, by using or submitting information to the Website following the posting of the revised Privacy Policy, you agree to such revised Privacy Policy. As a consequence of the changes no processing of your data will be carried out without your explicit consent if so required by the applicable law.  

 

For any prior versions of the Privacy Policy, please visit this page: marella.com/database-privacy

 

LAST MODIFIED

This policy is effective 2018-MAY-25

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI marella.com

ZAŠTO OVA OBAVIJEST

Namjena je ovih pravila o zaštiti privatnosti („Pravila o zaštiti privatnosti“) pomoći Vam razumjeti koje informacije prikupljamo kada posjetite ovo Mrežno mjesto i druga mrežna mjesta naših brendova (zajedno „Mrežna mjesta“), bez obzira jeste li registrirani korisnik ili ne, te opisati kako koristimo te informacije. Ako je primjenjivo, ova Pravila o zaštiti privatnosti također opisuju kako obrađujemo informacije koje nam možete pružiti ili koje prikupljamo o Vama kada posjetite naše butike kojima izravno upravljamo ili kojima upravljaju naša povezana društva („Butici“) ili prodajna mjesta koja vode naši poslovni partneri („Prodajna mjesta“) ili u kontekstu bilo kojih drugih kontakata koje možete imati s nama. Ova pravila nadopunjuju sve druge informacije koje su Vam možda pružene u tim drugim okolnostima.

 

Ovi dokumenti pružaju Vam važne informacije o sljedećem:

  1. OBRADA OSOBNIH PODATAKA............................................................................................ 2
  2. OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO.................................................................................. 2
  3. KAKO KORISTIMO OSOBNE PODATKE.................................................................................. 3
  4. KAKO DIJELIMO OSOBNE PODATKE..................................................................................... 5
  5. PRIVATNOST DJECE............................................................................................................... 6
  6. POHRANA, DOSTUPNOST I PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA.............................................. 6
  7. SIGURNOST I POVJERLJIVOST OSOBNIH PODATAKA........................................................... 7
  8. PRAVA U ODNOSU NA OSOBNE PODATKE – UPRAVLJANJE VAŠIM IZBORIMA................. 7
  9. PRAVA DRŽAVE KALIFORNIJE U VEZI SA ZAŠTITOM PRIVATNOSTI..................................... 8
  10. POHRANA PODATAKA........................................................................................................... 8
  11. NAŠA PRAVILA O KOLAČIĆIMA I SLIČNIM POSTUPCIMA..................................................... 9
  12. POVEZNICE, OGLAŠIVAČI, POKROVITELJI I OGLASI.............................................................. 9
  13. VODITELJ OBRADE PODATAKA – SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA – I KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI  9
  14. AŽURIRANJE OVIH PRAVILA – OBAVIJESTI......................................................................... 10

PRIHVAT

Posjećivanjem Mrežnog mjesta, korištenjem njegovih usluga ili interakcijom na drugi način s nama, našim Prodajnim mjestima, Buticima i/ili Mrežnim mjestima, potvrđujete da ste pročitali i da razumijete ova Pravila o zaštiti privatnosti te ste suglasni da možemo prikupljati, koristiti, pohranjivati, prenositi i otkrivati osobne podatke koje prikupljamo putem Mrežnih mjesta, Butika i/ili Prodajnih mjesta u skladu s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Osim ako se već niste registrirali kod nas, od Vas možemo zatražiti da date pristanak (npr. klikom na kućicu) ako smatramo opravdanim zaštititi Vaša prava ili ako tako nalažu važeći zakoni i propisi. Ako ne prihvaćate uvjete ovih Pravila o zaštiti privatnosti, molimo ne posjećujte ovo Mrežno mjesto, ne izrađujte račun i nemojte drukčije koristiti ili podnositi osobne podatke ovom Mrežnom mjestu ili nemojte dati pristanak kada Vam se ponudi takva opcija na temelju važećih zakona i propisa.

 

  1. OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Kada koristimo „Osobni podatak“ u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, mislimo na sve informacije koje nam izravno ili neizravno omogućuju da identificiramo Vas (ili treću stranu čije nam osobne podatke dajete), uključujući sve informacije dane slučajno prilikom kupovine proizvoda ili usluga; ili koje nam odaberete priopćiti ili podijeliti s nama ili trećim stranama dok koristite Mrežna mjesta ili na Prodajnim mjestima. Obrađivat ćemo osobne podatke u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679, „Uredba (EU) 2016/679“ te s propisima države u kojoj se podaci trebaju prikupiti, ako je primjenjivo. Pridržavamo pravo izvršiti dodatnu obradu kako pravo nalaže ili kao dio kaznenih ili drugih istraga ili postupaka.

 

  1. OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

 

    1. Izvor Podataka

Prikupljamo osobne podatke od Vas samo ako nam dobrovoljno date ove informacije, kao što su:

 

Brendirana Mrežna mjesta koja distribuiraju naše proizvode: kada vršite narudžbu putem Mrežnog(ih) mjesta kao „gost“; izrađujete račun ili mijenjate svoj račun; sastavljate popis želja; sudjelujete u natjecanju, nagradnom natječaju ili promociji; pretražujete na Mrežnom mjestu; kontaktirate nas s komentarom ili pitanjem; prijavljujete se za primanje newslettera putem e-pošte i obavijesti u vezi s našim najnovijim proizvodima i uslugama, otvaranjem butika, događanjima ili promocijama; ili zatražite primanje potvrde narudžbe, potvrde otpreme ili druga upozorenja; Naši Butici i Prodajna mjesta: kada podnosite našu karticu kupca, tijekom neslužbenih razgovora kada posjetite naše Butike ili Prodajna mjesta, stupite u interakciju s nama ili kupujete robu; Događanja: kada sudjelujete u našim događanjima, anketama i istraživanjima tržišta, izazovima i drugim promocijama, također internetskim putem, npr. mini-mrežna mjesta koja pokrećemo na društvenim mrežama trećih strana kao što je Facebook;

Naše službe za korisnike: kada zatražite pomoć, posebne usluge ili usluge održavanja; Poruke e-pošte, tekstualne poruke i druge elektroničke poruke: u komunikaciji između Vas i nas.

 

Ako nam date osobne informacije trećih strana (npr. Vaših članova obitelji, naših drugih kupaca ili potencijalnih kupaca), trebate se pobrinuti da su navedene treće strane obaviještene te da su dale ovlaštenje za uporabu njihovih podataka kako je opisano u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 

    1. Vrste Podataka

Možemo prikupljati i koristiti različite vrste osobnih podataka, ovisno o posebnoj svrsi obrade, kako je dolje opisano:

  1. osobni podaci kao što su ime, prezime, spol, dob/datum rođenja, zemlja porijekla i drugi osobni podaci kako je dopušteno važećim zakonima i propisima;
  2. kontakt podaci kao što su adresa, adresa e-pošte, broj telefona, broj mobilnog telefona, broj faksa (ako postoji) i drugi kontakt podaci kako je dopušteno važećim zakonima i propisima;
  3. podaci o plaćanju kao što su način plaćanja (kreditna kartica, debitna kartica) ako je primjenjivo, broj putovnice kada je potreban zbog poreznih razloga ili sprječavanja pranja novca;
  4. informacije vezane za prodaju kao što su datum, proizvodi ili pružene usluge, mjesto kupovine, kod proizvoda, iznos, ukupna prodaja, PDV broj, pritužbe, povrati, povrati novca i druge informacije vezane za prodaju kako je dopušteno važećim zakonima i propisima;
  5. navike i profili kao što su podaci koji se odnose na Vaše kupovine (povijest kupovina, uključujući butik gdje se odvija prodaja, vrstu, količinu i cijenu proizvoda koje ste kupili), informacije vezane za aktivnosti i inicijative upravljanja odnosima s kupcima (datum i kategorije navedenih radnji kako su izvršene ili koje treba izvršiti te rezultati navedenih radnji), navike i preferencije kupovine (popis želja, preferirane kategorije proizvoda, boje, stil, drugi kupljeni brendovi, najposjećenije zemlje, kako znate za naše brendove, veličine, bilješke u vezi s navikama kupovine ili posebnim potrebama koje ste naveli – odnosno preferirani materijali), ostale informacije (informacije vezane za posao, obrazovanje, hobije i aktivnosti životnog stila) kako je dopušteno važećim zakonima i propisima; i
  6. informacije vezane za obitelj kao što su bračni status, datum godišnjice, broj djece, informacije vezane za djecu i druge informacije vezane za obitelj kako je dopušteno važećim zakonima i propisima.

 

  1. KAKO KORISTIMO OSOBNE PODATKE

Osobni podaci mogu se koristiti u sljedeće svrhe, ovisno o posebnim okolnostima u kojima ste u interakciji s nama.

 

    1. Za internetsku prodaju i prodaju u trgovinama (od strane lokalnog Butika/Prodajnog mjesta na kojem izvršite svoju kupovinu ili lokalnog dobavljača mrežnog mjesta kako je navedeno u Uvjetima prodaje Vaše internetske kupovine)

Vaši osobni podaci koje dajete ili koji se prikupljaju kada izvršite svaku kupovinu, bez obzira kao gost ili registrirani korisnik, odnosno osnovni osobni podaci, kontakt podaci, podaci vezani za Vaše kupovine, fiskalni podaci, podaci o plaćanju, informacije vezane za prodaju i svi drugi podaci koji su nužni za dostavu proizvoda koristit će se:

      1. za upravljanje i obradu Vaših kupovina naših proizvoda, prodaje i usluga održavanja, npr. administrativne aktivnosti, računovodstvo, povrati, jamstva, povrati novca oslobođeni od plaćanja poreza ako je primjenjivo, sprječavanje prijevara, komunikacija s Vama, uključujući putem e-pošte, za svaki problem koji se odnosi na postupanje s narudžbom ili na naknadne zahtjeve vezane za narudžbu;
      2. za postupanje u skladu s obvezama koje propisuju zakoni, propisi ili zakonodavstvo EU-a (uključujući zakone i propise o sprječavanju pranja novca) te za pokretanje ili obranu pravnog zahtjeva.

Davanje Vaših osobnih podataka u gornje svrhe je nužno; njihovom uskratom bilo bi nemoguće dovršiti Vašu kupovinu.

Osim ako nije drukčije potrebno da bi se poštivali lokalni važeći zakoni i propisi, podaci se mogu obrađivati u ove svrhe bez traženja Vaše privole jer je to nužno radi poštivanja ugovornih i pravnih obveza.

 

    1. U posebne svrhe u koje su dobrovoljno dani

Vaši osobni podaci koje dajete ili koji se prikupljaju kada zatražite posebne usluge (npr. registriranje Vašeg računa na našim Mrežnim mjestima, rješavanje pritužbi, traženje informacija), odnosno osobni podaci, kontakt podaci, podaci koji su nužni za daljnje postupanje s Vašim zahtjevom koristit će se:

      1. za pružanje usluga koje ste zatražili (npr. upravljanje postupcima registracije Vašeg računa, upravljanje autentikacijom na Mrežnom mjestu, upravljanje Vašim računima, pružanje pomoći i rješavanje svih pritužbi, obrađivanje popisa želja, praćenje svih pitanja ili kontakt zahtjeva koje nam možete poslati također putem naše službe za korisnike);
      2. za upravljanje pretplatom na newsletter ako također niste registrirani kod nas. Davanje Vaših osobnih podataka u gornje svrhe je nužno; njihovom uskratom bilo bi nemoguće ispuniti Vaš zahtjev.

Osim ako nije drukčije potrebno da bi se poštivali lokalni važeći zakoni i propisi, podaci se mogu obrađivati u ove svrhe bez traženja Vaše privole jer je to nužno radi daljnjeg postupanja s Vašim zahtjevom.

 

    1. U svrhe upravljanja odnosima s kupcima ako se registrirate kod nas

Vaši osobni podaci koje nam dajete ispunjavanjem naših obrazaca ili koji se prikupljaju kada posjećujete naše Butike, Prodajna mjesta ili Mrežna mjesta te kada stupate u interakciju s nama, odnosno osobni podaci, kontakt podaci, podaci u vezi s Vašim navikama i profilom, podaci o obitelji unosit će se u naš centralizirani sustav upravljanja odnosima s kupcima:

      1. da bismo Vam nudili promocije, popuste i druge prilagođene usluge te Vam slali newslettere, druge marketinške i komercijalne obavijesti o proizvodima, uslugama i pozivnicama za događanja o našim brendovima (koje organiziramo mi ili naš distribucijski lanac), ankete i istraživanja, analizu tržišta, pozivnicu na natjecanja, nagradne natječaje ili promocije te druge inicijative za registrirane kupce ili kontakte naših brendova („marketing“). Možemo koristiti tradicionalna (pošta i telefon) i/ili digitalna i automatizirana (e-pošta, SMS, MMS, telefon i drugi digitalni kanali, npr. društvene mreže) kontakt sredstva te Vam možemo slati ove obavijesti na temelju Vašeg profila ako ste pristali na našu izradu profila (vidi točku 3.3.b) niže);
      2. da bismo analizirali Vaše kontakte s nama, interese, preferencije i navike kupovine te na temelju toga izradili pojedinačne ili agregirane profile, da bismo osmislili kako Vam pružiti bolju uslugu, uključujući kako Vam pružiti prilagođeno prodajno iskustvo u svakom i svim Buticima i Prodajnim mjestima u Italiji i inozemstvu („izrada profila“). Možemo koristiti osobne podatke također kako bismo stvorili skupine i provodili analize tržišta i statističke analize usmjerene na identificiranje proizvoda i/ili usluga koje su od interesa za kupce naših brendova te kako bismo poboljšali naše usluge (uključujući Mrežna mjesta). Kombinirat ćemo Vaše podatke koje prikupimo na Mrežnim mjestima s informacijama koje smo možda dobili putem Vaše interakcije s prodajnim osobljem u Buticima i/ili na Prodajnim mjestima. Obrada osobnih podataka za izradu profila odvija se u skladu s jamstvima i mjerama koje su određene važećim pravom.

Vaš unos podataka u sustav upravljanja odnosima s kupcima je neobvezan i dobrovoljan (na temelju Vašeg selektivnog pristanka) te samo ako date svoje osobne podatke kako u svrhe marketinga tako i u svrhe izrade profila pod točkama 3.3.a) i b) ili u jednu od njih. Možete se odjaviti ili isključiti u svakom trenutku (vidi točku 8. niže). Uskrata davanja Vaših osobnih podatka za obje ili jednu od ovih svrha sustava upravljanja odnosima s kupcima ni na koji način Vas ne sprječava koristiti naše usluge ili izvršiti kupovine, ali nećemo biti u mogućnosti obavijestiti Vas o marketinškim inicijativama i događanjima opisanim gore te nećemo moći razumjeti Vaše interese i ponuditi Vam personaliziranije iskustvo kupovine.

 

  1. KAKO DIJELIMO OSOBNE PODATKE

Dijelimo Vaše prikupljene osobne podatke s našim povezanim društvima, distributerima i korisnicima franšize, uključujući one koji se nalaze u drugim zemljama te s ostalim društvima koja pružaju usluge u naše ime (kako je nadalje opisano niže), bez obzira na naš nalog ili na nalog treće strane. Tim društvima i organizacijama pružit ćemo samo osobne podatke potrebne za pružanje usluga te ćemo im zabraniti korištenje tih osobnih podatka u bilo koju drugu svrhu.

 

    1. Dijeljenje s izvršiteljima obrade podatka

Kada kupite naše proizvode ili koristite naše prodajne usluge putem interneta, Vaši osobni podaci mogu se dijeliti putem dobavljača e-trgovine ovog Mrežnog mjesta s odabranim trećim stranama koje pružaju usluge dobavljaču, uključujući one koji izvršavaju narudžbe, dostavljaju proizvode, obrađuju plaćanja kreditnim i debitnim karticama te izvršavaju kontrole za sprječavanje prijevara.

 

Vaši osobni podaci mogu se dijeliti s trećim stranama da bi se pratila i analizirala aktivnost Mrežnog mjesta, smjestio sadržaj Mrežnog mjesta na poslužitelju, pružile tehničke i organizacijske usluge koje su funkcionalne s obzirom na gornje svrhe, održavala naša baza podataka kupaca, pomoglo u marketingu i upravljalo porukama e-pošte, analizom tržišta, anketama, natjecanjima, nagradnim natječajima ili promocijama. Te treće strane mogle bi imati pristup, pohranjivati i obrađivati Vaše osobne podatke radi pružanja tih usluga u naše ime, što se može odvijati u Italiji, Vašoj zemlji ili u inozemstvu. Naši pružatelji usluga nisu ovlašteni koristiti osobne podatke u nijednu svrhu osim pružanja ugovorenih usluga.

 

Naša povezana društva koja lokalno upravljaju našim brend poslovanjem u Italiji i u drugim zemljama ili internetskim putem te naši poslovni partneri (korisnici franšize, distributeri) koji vode Prodajna mjesta ili internetsku prodaju na svojim mrežnim mjestima obrađivat će Vaše osobne podatke u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima kao izvršitelji obrade podataka prema našim uputama.

 

    1. Dijeljenje s drugim trećim stranama

Vaši osobni podaci možda će se trebati dijeliti s društvima koja pružaju upravljanje plaćanjima i kontrolama za sprječavanje prijevara te djeluju samostalno kao voditelji obrade podataka da bi Vam pružila internetske usluge prodaje.

U slučaju bilo kojih imovinskih ili korporativnih radnji (npr. pripajanje ili spajanje, naša reorganizacija ili likvidacija), podaci kupaca će vjerojatno biti jedna od prenesenih imovina te ih možemo dijeliti s bilo kojim našim pravnim slijednikom u mjeri u kojoj je to dopušteno pravom na temelju našeg legitimnog interesa. Na Vaše osobne podatke primjenjivat će se sva prethodno postojeća pravila o zaštiti privatnosti osim ako niste drukčije pristali.

 

Također možemo otkrivati Vaše osobne podatke trećim stranama (i) kada pravo Europske unije ili države članice tako nalaže (ii) kao odgovor na pravni postupak; (iii) kao odgovor na zahtjev agencije za izvršavanje zakonodavstva na legitimnoj osnovi; ili (iv) radi zaštite naših prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine, ili javnosti.

 

Štoviše, u mjeri dopuštenoj pravom, također možemo priopćiti osobne podatke trećim stranama u slučaju pritužbe o Vašem korištenju Mrežnog mjesta i ako smatramo nužnim istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s nezakonitim aktivnostima, sumnjom na prijevaru ili ako prema vlastitom nahođenju smatramo da Vaše korištenje Mrežnog mjesta nije kompatibilno s uvjetima korištenja Mrežnog mjesta.

 

Puni popis imenovanih izvršitelja obrade podataka i trećih strana kojima se priopćuju podaci može se vidjeti u donjoj točki u kojoj su navedeni kontakt podaci (točka 13.).

 

  1. PRIVATNOST DJECE

 

Ovo Mrežno mjesto je mjesto za opću publiku; međutim, naše usluge namijenjene su osobama od 18 godina ili starijima. Svjesno ne tražimo niti prikupljamo, koristimo i otkrivamo osobne podatke koje je dala osoba mlađa od 18 godina ni internetskim putem ni u Buticima / na Prodajnim mjestima. U slučaju da saznamo da smo prikupili osobne podatke od djeteta, izbrisat ćemo te informacije.

Ako ste mlađi od navedene dobi, molimo Vas da se ne registrirate ni ne nastavljate s internetskom kupovinom te pitajte odraslu osobu (odnosno svoje roditelje ili svog zakonskog skrbnika) da nastavi sa zatraženim postupcima.

 

  1. POHRANA, DOSTUPNOST I PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci prikupljeni putem Mrežnih mjesta obrađuju se uglavnom koristeći elektronička ili internetska sredstva, uključujući usluge internetske analize smještene na poslužiteljima naših odabranih pružatelja kako u Europskoj uniji (npr. Njemačkoj i Irskoj za internetske prodajne transakcije na našim Mrežnim mjestima kojima se izravno upravlja) tako i izvan Europske unije (npr. SAD za naše usluge pretplate na newsletter). U Buticima i na Prodajnim mjestima osobni podaci se mogu također obrađivati u tiskanom obliku. U oba slučaja osobni podaci će se unijeti u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima u našu centraliziranu i zaštićenu bazu podataka pohranjenu u Italiji te njome upravljaju naši Upravitelji odnosima s kupcima i marketinški tim u Italiji i inozemstvu.

 

Osobnim podacima će pristupati samo ovlašteno osoblje naših Butika, Prodajnih mjesta i lokalnog dobavljača e-trgovine (npr. osoblje u digitalnom i IT odjelu, odjelu marketinga, odjelu maloprodaje, administrativnom odjelu, odjelu za sigurnost) u slučaju potrebe i putem alata za kontrolu pristupa na više razina. Ovo osoblje obvezalo se na poštivanje povjerljivosti te je izričito imenovano kao osoba zadužena za obradu kako nalaže važeće pravo. Posebice, ako ste pristali na obradu svojih osobnih podataka u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima, povezane podatke može čitati, mijenjati te ažurirati naše osoblje i osoblje u Buticima, na Prodajnim mjestima i/ili lokalni dobavljači e-trgovine (osobito osoblje prodaje i marketinga). Osoblje se nalazi u Italiji ili inozemstvu te je osposobljeno i podložno obvezama povjerljivosti. Zbilja ih možemo koristiti da prema našim uputama prikupljaju, koriste i otkrivaju podatke.

 

Ako trebamo prenositi osobne podatke u inozemstvo radi ostvarenja svrha ovih Pravila o zaštiti privatnosti, uključujući i u zemlje gdje se zakoni i propisi o zaštiti podataka razlikuju od onih važećih u Vašoj zemlji, poduzimamo mjere kako bismo osigurali da se ta priopćenja odvijaju u skladu s europskim standardima o zaštiti podataka ili drugim lokalnim standardima u zemlji gdje prikupljamo podatke tako da Vaši podaci ostanu sigurni i povjerljivi.

 

  1. SIGURNOST I POVJERLJIVOST OSOBNIH PODATAKA

 

Proveli smo odgovarajuće mjere osmišljene da bismo osigurali Vaše osobne podatke od slučajnog gubitka i od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene i otkrivanja. Primjerice, ako pružate bilo koju informaciju vezanu za narudžbu, koristimo tehnologiju Secure Socket Layer (SSL), enkripcijski alat koji pruža sigurnost prilikom prijenosa ovih informacija putem interneta. Također koristimo tehnologiju vatrozida, kontrole zaporki i druge tehnološke i postupovne zaštitne mjere u održavanju ovog Mrežnog mjesta. Iako smo proveli gornje sigurnosne mjere za ovo Mrežno mjesto, trebate biti svjesni da 100%-tna sigurnost nije moguća. Stoga, Vaše davanje osobnih podataka je na vlastiti rizik te u najvećoj mogućoj mjeri dopuštenoj važećim pravom, nećemo imati nikakvu odgovornost kao rezultat otkrivanja Vaših osobnih informacija zbog pogrešaka, propusta ili neovlaštenih radnji trećih strana tijekom ili nakon njihovog prijenosa nama. Preporučujemo Vam (i) da periodično ažurirate svoj softver radi zaštite prijenosa podataka putem mreža (primjerice antivirusni softver) i da provjerite da je Vaš pružatelj usluga elektroničke komunikacije usvojio prikladna sredstva za sigurnost prijenosa podataka putem mreža (primjerice vatrozid i filteri protiv neželjene pošte); (ii) da čuvate povjerljivim i da ne otkrivate nikome svoje korisničko ime i zaporku za pristup svom računu; i (iii) da povremeno promijenite svoju zaporku.

 

U malo vjerojatnom slučaju da smatramo da je sigurnost Vaših osobnih informacija u našem posjedu ili pod našim nadzorom bila ili je možda ugrožena, obavijestit ćemo Vas o tom razvoju događaja kako nalaže važeće pravo, koristeći bilo koju od metoda propisanu pravom (davanjem svoje adrese e-pošte, ovime dajete privolu za primanje bilo koje takve obavijesti u elektroničkom obliku putem takve adrese e-pošte).

 

  1. PRAVA U ODNOSU NA OSOBNE PODATKE – UPRAVLJANJE VAŠIM IZBORIMA

 

    1. Vaša prava

U svakom trenutku te besplatno možete pristupiti svojim podacima, primiti svoje elektroničke osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade podataka (prenosivost podataka), ispraviti, ažurirati, izmijeniti ili ukloniti svoje podatke (u skladu s izuzećima koja se mogu primjenjivati). Možete ažurirati bilo koje informacije koje ste nam dali tako da nas kontaktirate na dolje navedene adrese. Zahtjevi za brisanje Vaših podataka podliježu svim važećim pravnim obvezama i obvezama pohrane dokumentacije koje su propisane za nas.

Ako smatrate da postoji problem s načinom na koji postupamo s osobnim podacima, imate pravo podnijeti pritužbu svom nacionalnom i/ili bilo kojem drugom tijelu za zaštitu podataka u EU-u ili u EGP-u.

Kako biste ostvarili ta prava, možete poslati svoj zahtjev slanjem e-maila na infoprivacy@marella.com ili putem obične pošte na adresu koja je navedena niže (točka 13.). Kada nas kontaktirate, molimo pobrinite se da nam date svoje ime, adresu e-pošte, poštansku adresu i/ili broj(eve) telefona kako bismo bili sigurni da Vaš zahtjev rješavamo ispravno.

 

    1. Točnost – Održavajte osobne podatke ažurnima

Kako biste nam omogućili da Vam bolje pružamo usluge, potičemo Vas da redovito pregledavate i ažurirate svoje osobne podatke. Ako ste registrirani korisnik, možete pristupiti i uređivati svoje osobne podatke putem postavki svog korisničkog računa na Mrežnom mjestu; u drugom slučaju  nas možete kontaktirati (vidi točku 13.) kako bismo Vam pomogli u ažuriranju Vaših osobnih podataka.

 

    1. Upravljanje Vašim izborima u vezi s izravnim marketingom i izradom profila

Ako se želite isključiti iz bilo koje svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima, marketinga i/ili izrade profila ili upravljanja Vašim postavkama oglasa, jednostavno nam možete poslati svoj zahtjev (vidi točku 13.) kako je naznačeno niže ili u skladu s tim upravljati svojim računom izbora. Isti postupak primjenjuje se ako želite povući svoju privolu za izradu profila.

 

  1. PRAVA DRŽAVE KALIFORNIJE U VEZI SA ZAŠTITOM PRIVATNOSTI

 

Na temelju odjeljka 1798.83 Građanskog zakonika Kalifornije, rezidenti Kalifornije imaju pravo zatražiti od društva s kojim rezident Kalifornije ima uspostavljen poslovni odnos određene informacije u pogledu vrsta osobnih informacija koje društvo dijeli s trećim stranama u svrhe izravnog marketinga takve treće strane i identitete trećih strana s kojima je društvo podijelilo takve informacije tijekom kalendarske godine koja je izravno prethodila. Ako ste rezident Kalifornije te biste željeli kopiju naših otkrivanja informacija na temelju takvog prava, molimo podnesite nam pisani zahtjev. Molimo dajte nam 30 dana za odgovor.

 

  1. POHRANA PODATAKA

Osobni podaci pohranjivat će se za vrijeme trajanja poslovnog odnosa te onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe opisane u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (npr. ako se pretplatite na newsletter, za vrijeme trajanja Vaše pretplate; ako imate korisnički račun, dok ne zatvorite račun). Nakon ovog razdoblja, Vaši osobni podaci pohranjivat će se samo radi poštivanja naših pravnih i zakonskih obveza (npr. na 10 godina u računovodstvene svrhe; za vrijeme trajanja obveznih zahtjeva o pohrani u porezne svrhe itd.) ili kako bi nam se omogućilo čuvanje dokaza o našim dotičnim pravima i obvezama.

 

Vaši osobni podaci koji se obrađuju u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima (točka 3.3.) pohranit će se dok ne zatvorite svoj račun ili ne povučete svoju privolu za obradu svojih osobnih podataka u te svrhe. Osobni podaci u vezi s detaljima Vaših kupovina koji se obrađuju u svrhe izrade profila i marketinga pohranit će se na određeno vremensko razdoblje u skladu s vremenom dopuštenim važećim pravom; po isteku ovog vremenskog ograničenja, osobni podaci će se izbrisati ili trajno anonimizirati.

 

  1. NAŠA PRAVILA O KOLAČIĆIMA I SLIČNIM POSTUPCIMA

Molimo pročitajte odjeljak o Kolačićima i Upravljanju oglašavanjem Mrežnog mjesta marella.com/cookie-policy za više informacija o kolačićima općenito te kako uključiti i isključiti kolačiće.

 

  1. POVEZNICE, OGLAŠIVAČI, POKROVITELJI I OGLASI

Ovo Mrežno mjesto može sadržavati poveznice na naša razna naša mrežna mjesta ili mrežna mjesta pod našom kontrolom  kao i poveznice na mrežna mjesta trećih strana. Ako odaberete pružiti svoje osobne podatke na bilo kojem(im) tako povezanom(im) mrežnom(im) mjestu(ima), te informacije podlijegat će pravilima o zaštiti privatnosti i sigurnosnim praksama tako povezanog mrežnog mjesta – uključujući Mrežna mjesta koja pokreću i kojima upravljaju naši ovlašteni distributeri, osim podataka koje su naši distributeri prikupili na njemu u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima gdje su objavljena naša pravila o zaštiti privatnosti – te se na njih ne primjenjuju ova Pravila o zaštiti privatnosti. Trebate se upoznati s tim drugim pravilima o zaštiti privatnosti budući da nismo odgovorni za i nemamo nadzor nad informacijama koje se podnose na mrežna mjesta trećih strana ili koje prikupljaju, koriste, otkrivaju ili drukčije obrađuju mrežna mjesta trećih strana.

 

  1. VODITELJ OBRADE PODATAKA – I KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Za potrebe ovih Pravila o zaštiti privatnosti i obrade podataka opisane u njima, molimo primite na znanje da „Mi“, „naš“, „nas“, „Društvo“ je Max Mara Fashion Group S.r.l. sa registriranim sjedištem na adresi Via Pietro Giannone, 10 - 10122 Torino, Italija. Kao holding društvo i krajnji vlasnik nekoliko brendova preko svojih povezanih društava uključujući „Max Maru“, Društvo je voditelj obrade podataka (kako je definirano u Uredbi (EU) 2016/679) prikupljenih u Buticima, na Prodajnim mjestima i/ili Mrežnim mjestima u Italiji i inozemstvu u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima pod točkama 3.2. i 3.3. Društvo je imenovalo Službenika za zaštitu podataka kojemu se može obratiti s upitima te on može primati zahtjeve o obradi osobnih podataka u svrhe sustava upravljanja odnosima s kupcima. Službenika za zaštitu podataka može se kontaktirati na adresu Via Pietro Giannone 10, 10122 Torino (Italija), e-mail: dpo@mmfg.it.

 

 

Voditelj obrade podataka prikupljenih u lokalnom Butiku, na Prodajnom mjestu i/ili na lokalnom Mrežnom mjestu u svrhe vezane za prodaju pod točkom 3.1. je Marella Butik, Prodajno mjesto ili internetska trgovina u kojoj vršite svoju kupovinu i/ili koja je prikupila podatke. Lokalni dobavljač možda će trebati obrađivati Vaše osobne podatke u skladu s pravilima o zaštiti podataka važećim u zemlji gdje se nalazi. Ipak, osim u slučaju bilo kojeg oprečnog obveznog pravila koje važi u toj jurisdikciji, lokalni dobavljač obvezan je obrađivati Vaše osobne podatke prema načelima navedenim u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 

 

  1. AŽURIRANJE OVIH PRAVILA – OBAVIJESTI

 

Pridržavamo pravo, prema svom nahođenju, u svakom trenutku promijeniti, preinačiti, dopuniti ili ukloniti dijelove ovih Pravila o zaštiti privatnosti objavljivanjem tako revidiranih Pravila o zaštiti privatnosti na ovoj stranici Mrežnog mjesta i ažuriranjem donjeg datuma „Posljednje izmjene“. Vaša je dužnost povremeno pregledati ova Pravila o zaštiti privatnosti da biste primili na znanje sve promjene koje smo izvršili. U nekim slučajevima možemo pružiti dodatne obavijesti o bitnim promjenama ovih Pravila o zaštiti privatnosti dodavanjem izjave na početnoj stranici ovog Mrežnog mjesta ili, za registrirane korisnike, slanjem e-mail obavijesti ili dodavanjem izjave na njihovoj stranici računa. Prihvaćanjem tako revidiranih Pravila o zaštiti privatnosti „klikom na prihvaćam“ u takvoj e-mail obavijesti ili izjavi na stranici računa (koja je učinjena dostupnom kada je to potrebno radi poštivanja važećih zakona i propisa) ili dovršetkom kupovine na Mrežnom mjestu ili u bilo kojoj trgovini nakon što su ova Pravila o zaštiti privatnosti revidirana ili, drukčije, korištenjem ili podnošenjem informacija na Mrežnom mjestu nakon objavljivanja revidiranih Pravila o zaštiti privatnosti, prihvaćate tako revidirana Pravila o zaštiti privatnosti. Kao posljedica promjena, nikakva obrada Vaših podataka neće se odvijati bez Vaše izričite privole ako tako nalaže važeće pravo.

Za sve prijašnje verzije Pravila o zaštiti privatnosti, molimo posjetite ovu stranicu: marella.com/database-privacy

 

POSLJEDNJE IZMIJENJENO

Ova pravila važeća su od 25. SVIBNJA 2018.